Bli kjent med likeperson Monique!

For Monique betyr det mye å kunne hjelpe andre til å mestre hverdagen sin – derfor ble hun likeperson i Bipolarforeningen.   

- Jeg synes det er viktig at den enkelte selv tar styring i eget liv og lærer seg metoder for å få et best mulig liv. En av nøklene til å få til dette er gjennom kunnskap til egen lidelse og kunnskap til hva en selv kan gjøre og bidra med. Jeg har lyst til å støtte mennesker i denne prosessen.

Monique begynte å engasjere seg som frivillig i Bipolarforeningen i 2013 etter å ha mistet søsteren sin i selvmord. Søsteren hadde nettopp fått diagnosen og døde under opptrapping av medisiner.

«Delt sorg er halv sorg»
- Dette er et ordtak som det er mye sannhet i. Jeg ønsker at personer med en bipolar lidelse og deres pårørende skal få det bedre med seg selv. Det kan hjelpe å prate om det som opptar en.

I vinter deltok Monique og åtte andre frivillige på Bipolarforeningens likepersonkurs i Oslo.

- På kurset lærte vi mye om hva likepersonsarbeid er og om rammene rundt – som for eksempel å sette grenser for samtalen. Jeg føler meg så godt forberedt som jeg kan, men er ydmyk for de utfordringene det også er. Jeg vet jeg aldri er utlært likeperson og at jeg vil lære hele livet.

Bipolarforeningen er takknemlige for innsatsen til Monique og alle andre frivillige i foreningen. Dere gjør en kjempeviktig jobb!

Vil DU snakke med en av våre likepersoner? Les mer om Bipolarforeningens likepersontjeneste og bestill en samtale her.

Relaterte artikler:

Se alle aktiviteter her.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.